ÇİNLİLER barış içinde yaşamaya karar verdiklerinde büyük Çin Seddi’ni inşa ettiler. Çin ile Moğolistan arasında kalan Çin Seddi'nin Birçok kaynakta Hun istilalarına karşı korunmak amacı ile yapılan bir yer olduğu belirtilse de Çin Seddi hem birbirlerinin hem de Moğollardan, Tatarlara kadar çeşitli milletlerden korunmak amacı ile yapılmıştır. Yüksekliğinden dolayı hiç kimselerin tırmanamayacaklarını düşündüler...Fakat, inşasından sonraki 100 yılda Çinliler 3 misli daha fazla işgale uğradılar.
Düşman piyade askerlerinin, hiçbir zaman duvara tırmanma ya da duvarı delmeye ihtiyaçları olmadı.Çünkü, her zaman muhafızlara rüşvet verdiler ve kapılardan girdiler.
Çinliler yüksek ve kalın bir duvar inşa etmişlerdi fakat duvar muhafızlarının karakterlerini inşa edememişlerdi…
Modern çağda ulvi yönelişini kaybeden insan, tarihte yaşanan cahiliye devirlerini aratacak derecede özünden kopmuş, Yüce Yaratıcı'nın bahşettiği erdemleri elinin tersiyle bir kenara itmiş, süfli hedefleri doğrultusunda inşa ettiği profan dünyada nefsi ve şeytanıyla baş başa kalmış ve böylece dünyayı kendisine zindan etmiştir.
Artık insan, içine düştüğü bu buhrandan kurtulmak için özeleştiri yapmak, kendisini yeniden tanımak ve tanımlamak, maddî ve manevî varlığını; olumlu ve olumsuz yönlerinin farkında olarak en sahici ve samimi bir biçimde yeniden inşa etmek zorundadır. Bunu yaparken de kendisini bir amaç doğrultusunda yaratan, onun zafiyet ve erdemlerini en iyi bilen Yüce Yaratıcı'nın hakikat çağrısı olan Kur’an’ın ışığında hareket etmek mecburiyetindedir. Çünkü vahye alternatif olarak ileri sürülen seküler ‘izm’ ve ideolojilerin, insanlığı günbegün nasıl bir uçurumun kıyısına sürüklediği artık herkesçe malumdur.
İnsan, nasıl ki, sağlıklı bir hayat için havaya, suya ve gıdaya muhtaç ise mutlu ve faziletli bir yaşam için de vahye muhtaçtır. O, kendi varlığını, var edicisinden; fazilete giden yoldaki tekâmülünü de vahiyden ve Hz. Peygamber'in rehberliğinden bağımsız düşünemez, düşünmemelidir.
Kur'an'da Karakter İnşası( vahyin karakter inşa metodu); "aklın inşası", "kalbin inşası" ve "davranışların inşası" olmak üzere üç ana başlık altında derinlemesine analiz edilebilir.
Günümüzde Müslümanların karşılaştığı en kritik zorluk, yaşamın mânevî ahlâkî boyutunun olmamasıdır. Bu sorunun üstesinden gelmenin en güçlü yollarından biri ise ahlak kurallarına olan bağlılıktır. Sağlıklı bir toplum için İslam ahlakı kavramı temel bir dayanaktır.Ayrıca bireyin ve toplumun gelişimi için ahlakın gerekliliğini ve karakter oluşturmadaki önemini açıktır.Hukuk, siyaset, bilim, ekonomi vs (kısacası yaşam)ahlaktan ayrılırsa ruhsuz veya önemsiz olacaktır. Müslümanın karakterinin İslam ahlakı ile birlikte gelişmesi ve bunun Müslümanların yaşantısındaki günlük ilişkilere uygulanmasına özen gösterilmesi şarttır. Netice olarak, insan karakterini inşa etmek farklı ve önemli ve her şeyin inşasından önce gelir…
Modern çağın insanının(Müslümanın)bugünkü ihtiyacı işte budur.Zira Seytan ve dostlarının bitmek bilmeyen saldırıları karşısında surlarımızın(aklımızın,kalbimizin,evimizin) kapılarını bizzat biz hem de ardına kadar açıyor adete "buyur" ediyoruz…
Bir oryantalistin dediği gibi; “Eğer bir milletin medeniyetini tahrip etmek istiyorsanız 3 yol var;
* Aile yapısını tahrip edin.
* Eğitim sistemini tahrip edin.
* Yanlış rol modelleri sunun veya Doğru Rol modellerini ve referanslarını küçümseyin, alçaltın.”
Aileyi tahrip etmek için; anneliği küçümseyin ve alçaltın.
Eğitim sistemini tahrip etmek için; eğitimcilere, öğretmenlere önem vermeyin ve toplumdaki itibarlarını düşürün ki, öğrencileri onları hakir görsün, küçümsesin.
Gerçek Rol modellerin itibarını küçültün ve yerlerine ahlaksız,yalancı ve hatta sapık sözde rol modeller ihdas edin.
Alimlerin ve bilim insanlarının sinsice mahvına çalışın, ta ki onlardan şüphe duyulsun, kimse onları dinlemesin ya da takip etmesin...
Bilinçli anne kaybolduğunda, adanmış öğretmenler kaybolduğunda ve rol modeller itibarsızlaştırıldığında
Kim ve nasıl insanlara,gençlere ve çocuklarımıza " İNSANİ DEĞERLERİ" öğretecek... ?
BU GÜNÜN İNSANININ ve YENİ NESLİN İHTİYACI KARAKTER EĞİTİMİDİR…
NOKTA!
Devam Edeceğiz İnşallah…
Selametle Kalın.
Aklı Selim,Kalbi Selim,Ruhu Selim,Zevki Selim…