Bu ülkede zeki kişiler matematik seviyesi ile ölçülür ve matematik sorularını kolaylıkla çözen birisi isen zekisin sayısal bölümleri hep zeki insanlar seçer diye bir mantık var tabiki mantık hatası.
Bilimsel hiç bir dayanağı yok .!
Matematik öğren birde üstüne ingilizce yaparsan tamam işte artık sen zekisin ve her iş imkanı bulabilirsin.
Evet sistemde böyle bir şey var İngilizcen veya üstüne başka diller varsa birde sayısal bir bölümden mezun isen iş imkânı daha fazla çıkar sonra biz niye iyi bir yazar çıkaramıyoruz diye homurdanmaya başlıyoruz.
Son yüzyılda edebiyatın hiçbir değeri kalmadı hatta yazar para bile kazanamaz.
Liseye giden bir gençe sorsanız dersleriniz nasıl diye oda matematik iyi değil ama edebiyatım çok iyi hatta denemeler yazıyorum dese ne gibi bir tepki alır? Hatta ailesi bizim çocuk çalışkan değil durmadan bir şeyler yazıyor galiba kafayı yedi demezler mi?
Veya bizim çocuk tembel bunu meslek lisesine yazdıralım hiçbir şey olmazsa fabrikada işçi olur.
Zaten çocuğun sevmeyerek gittiği okuldan iyi bir usta olarak çıkma ihtimali bile çok düşük.
Dindarlar içinde bile bu akıma etkilendiler Anne ve babası dindar olan kişiler çocukları dersleri zayıf ise bu çocuk tembel okumaz biz bunu medreseye verelim diyorlar eskiden medreseye zeki çocuklar giderdi şimdi en son çare medrese ve meslek okullarını görüyorlar .
Zaten eğitim sistemi temelinden bozuk belli konuları ezberle tekrar et soru çöz her sene iyi bir not alırsın .(Allâhu a‘lem)
Sonra üniversite mezunu kasiyer , pazarcı son dönemlerde kurye olursun. Yahu ben bu yüzden mi okudum dersin.
Zaten sen diplomam olsun diye okumadın mı .?
Peki çocuğu nasıl yetiştirelim .?
Sen çocuğuna ümmet için hizmet edeceksin ne olacaksan ol Allah'ın rızasını gözet diye yetiştirirsen Ahlâklı bir çocuk yetiştirirsin .
Bu çocuk bana Allahın emaneti, ve benim amel defterimin kapanmaması için Allah'ın rızasını uygun yetiştirmem lazım demelısın
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu:
İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat."
Müslim, Vasiyyet 14. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vasâya 14; Tirmizi, Ahkâm 36; Nesâî, Vasâyâ 8.
( Allah nasip ederse çocuğu nasıl yetiştirelim diye bir seri yazısına başlayacağım ve çocuk kitaplarını tahlilini yapacağım , 4 ,6 yaş için İngilizce ve matematik için çocuklara tavsiyelerde de bulunacağım şayet onların ölçüsü bu ise bizim çocuklarımız bunları kolayca ögrenmesine vesile olalım .)