sogbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat ankara güneş enerjisi juul iqos iluma
Kahve Kitap

Madenlerdeki Ölümlere Siyah Balonlu Protesto

GÜNCEL 04.12.2014 - 17:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 09:55
 

Madenlerdeki Ölümlere Siyah Balonlu Protesto

TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi üyeleri, madencileri simgeleyen siyah balonlar uçurarak maden ocaklarındaki ölümleri protesto etti.

Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi üyeleri baretlerini ve iş elbiselerini giyip “Yanan bizdik, siz kömür sandınız” pankartıyla Atatürk Parkı’na kadar “Madende ölmek kader değildir”, “Madencinin feneri sönmeyecek”, “Kaza değil cinayet, kader değil katliam” şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe; CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ve TMMOB’a bağlı odaların Adana şube başkanları ve üyeleri de katıldı. MMO Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, Maden Kanunu taslağının yasalaşması durumunda madenlerdeki denetimin dayıbaşılarına devredileceğini, maden işletmelerinin yandaşlara ve uluslar arası sermayeye peşkeş çekileceğini öne sürdü. Sakatoğlu, “Siyasi iktidar ben yaptım oldu anlayışı ile bilimi ve tekniği reddederek madencilik faaliyetlerini düzenleyerek, iş cinayetlerini engelleyemeyecektir. Yaşanacak iş cinayetlerinin sorumluları; meslek odalarının, sendikaların ve üniversitelerin görüşünü dikkate almayan bürokratlar, ilgili bakanlar, hükümet ve oy verecek bu kanuna verecek olan milletvekilleridir” dedi.Basın açıklamasının ardından madencileri simgeleyen siyah balonlar uçurularak madenlerde yaşanan ölümler protesto edildi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi üyeleri, madencileri simgeleyen siyah balonlar uçurarak maden ocaklarındaki ölümleri protesto etti.

Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi üyeleri baretlerini ve iş elbiselerini giyip “Yanan bizdik, siz kömür sandınız” pankartıyla Atatürk Parkı’na kadar “Madende ölmek kader değildir”, “Madencinin feneri sönmeyecek”, “Kaza değil cinayet, kader değil katliam” şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüşe; CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ve TMMOB’a bağlı odaların Adana şube başkanları ve üyeleri de katıldı.

MMO Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, Maden Kanunu taslağının yasalaşması durumunda madenlerdeki denetimin dayıbaşılarına devredileceğini, maden işletmelerinin yandaşlara ve uluslar arası sermayeye peşkeş çekileceğini öne sürdü. Sakatoğlu, “Siyasi iktidar ben yaptım oldu anlayışı ile bilimi ve tekniği reddederek madencilik faaliyetlerini düzenleyerek, iş cinayetlerini engelleyemeyecektir. Yaşanacak iş cinayetlerinin sorumluları; meslek odalarının, sendikaların ve üniversitelerin görüşünü dikkate almayan bürokratlar, ilgili bakanlar, hükümet ve oy verecek bu kanuna verecek olan milletvekilleridir” dedi.
Basın açıklamasının ardından madencileri simgeleyen siyah balonlar uçurularak madenlerde yaşanan ölümler protesto edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanagundemi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.