sogbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat ankara güneş enerjisi juul iqos iluma
Kahve Kitap

Saygılı, Mevzuatı Güçlendirme Projesine Destek İstedi

3 SAYFA 07.01.2014 - 18:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 09:55
 

Saygılı, Mevzuatı Güçlendirme Projesine Destek İstedi

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yasa yapıcı ve yasa yapımında etkili bürokratlardan Mevzuatı Güçlendirme Projesi'ne destek beklediklerini ifade etti.

Saygılı, Türkiye'de her yıl 4 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 250 bin kişinin de yaralandığını, projeyle bunun yüzde 50 oranında azalacağını belirtti. Türk Kızılayı Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Ramazan Saygılı, Niyazi Çetinkaya, Nevzat Aslan, Veli Kasap, Şaban Üçgül, Yüksel Pişkin ve Reşat Karaca bir araya gelerek Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'nde emniyet kemeri ile ilgili yapılacak değişikliklere yönelik Mevzuatı Güçlendirme Projesi için destek beklediklerini kaydetti. Trafik kazalarını insan kaynaklı doğal afet olarak kabul eden Kızılayın trafikte insan hatalarından kaynaklanan acıları azaltmak adına bir savunuculuk projesi başlattığını ifade eden Başkan Saygılı,Amacımız mevzuatın güçlenmesi ile ilgili kamuoyu yaratmak ve mecliste konu ile ilgili yasanın hazırlanması. Bugün Türk Kızılayı Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz kişilere örnek olması açısından araçlarında emniyet kemerli fotoğraf çektirdi. Yol güvenliği konusunda emniyet kemerlerimizi takarak bizler birer adım attık bu şekilde karar alacak kişileri etkileyerek yasa değişikliğini hedefliyoruz. şeklinde konuştu. Saygılı, "Trafik kazalarında 1 yılda 4 bin kişi hayatını kaybetmektedir. 250 bin kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının maddi sonuçları bir yılda 20 Milyar TL'ye ulaşmaktadır. Trafik kazalarından her 4 kişiden 3'ü araçtan fırlayarak hayatını kaybetmektedir. 2030 yılına dek önlem alınmazsa; trafik kazaları ölüm nedenleri arasında 5. sıraya yükselerek afetler ve hastalıklardan kaynaklı ölümlerin üzerine çıkacaktır. Emniyet kemeri takmak ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 oranında azaltabilir. dedi.MEVZUATI GÜÇLENDIRELIMTürkiye'de Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yasal boşluklar bulunduğunu ifade eden Saygılı sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Söz konusu yasal boşlukları kapatmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yasa ve yönetmelik değişiklik tasarısı hazırlanmıştır. Yasa değişikliği ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu, yasada yer almamaktadır. Yapılacak değişiklik ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu açık bir şekilde ifade edilecektir. 'Emniyet kemeri' takmayanlara uygulanacak para cezaları arttırılacaktır. Türk Kızılay'ı, trafik kazalarını halk sağlığını etkileyen ve insan eliyle oluşan bir afet olarak nitelendirmektedir. Emniyet kemeri konusunda yasa değişikliğine vereceğiniz destek binlerce kişinin hayatta kalmasına, yaralanmaların azalmasına ve ülke ekonomisinde katkı sunacaktır."
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yasa yapıcı ve yasa yapımında etkili bürokratlardan Mevzuatı Güçlendirme Projesi'ne destek beklediklerini ifade etti.

Saygılı, Türkiye'de her yıl 4 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 250 bin kişinin de yaralandığını, projeyle bunun yüzde 50 oranında azalacağını belirtti.

Türk Kızılayı Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Ramazan Saygılı, Niyazi Çetinkaya, Nevzat Aslan, Veli Kasap, Şaban Üçgül, Yüksel Pişkin ve Reşat Karaca bir araya gelerek Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'nde emniyet kemeri ile ilgili yapılacak değişikliklere yönelik Mevzuatı Güçlendirme Projesi için destek beklediklerini kaydetti.

Trafik kazalarını insan kaynaklı doğal afet olarak kabul eden Kızılayın trafikte insan hatalarından kaynaklanan acıları azaltmak adına bir savunuculuk projesi başlattığını ifade eden Başkan Saygılı,Amacımız mevzuatın güçlenmesi ile ilgili kamuoyu yaratmak ve mecliste konu ile ilgili yasanın hazırlanması. Bugün Türk Kızılayı Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz kişilere örnek olması açısından araçlarında emniyet kemerli fotoğraf çektirdi. Yol güvenliği konusunda emniyet kemerlerimizi takarak bizler birer adım attık bu şekilde karar alacak kişileri etkileyerek yasa değişikliğini hedefliyoruz. şeklinde konuştu.

Saygılı, "Trafik kazalarında 1 yılda 4 bin kişi hayatını kaybetmektedir. 250 bin kişi de yaralanmaktadır. Trafik kazalarının maddi sonuçları bir yılda 20 Milyar TL'ye ulaşmaktadır. Trafik kazalarından her 4 kişiden 3'ü araçtan fırlayarak hayatını kaybetmektedir. 2030 yılına dek önlem alınmazsa; trafik kazaları ölüm nedenleri arasında 5. sıraya yükselerek afetler ve hastalıklardan kaynaklı ölümlerin üzerine çıkacaktır. Emniyet kemeri takmak ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 oranında azaltabilir. dedi.

MEVZUATI GÜÇLENDIRELIM

Türkiye'de Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yasal boşluklar bulunduğunu ifade eden Saygılı sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Söz konusu yasal boşlukları kapatmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yasa ve yönetmelik değişiklik tasarısı hazırlanmıştır. Yasa değişikliği ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu, yasada yer almamaktadır. Yapılacak değişiklik ile emniyet kemeri kullanma zorunluluğu açık bir şekilde ifade edilecektir. 'Emniyet kemeri' takmayanlara uygulanacak para cezaları arttırılacaktır. Türk Kızılay'ı, trafik kazalarını halk sağlığını etkileyen ve insan eliyle oluşan bir afet olarak nitelendirmektedir. Emniyet kemeri konusunda yasa değişikliğine vereceğiniz destek binlerce kişinin hayatta kalmasına, yaralanmaların azalmasına ve ülke ekonomisinde katkı sunacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanagundemi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.