HÜSEYİN BAYRAK NE DEMEK İSTEDİ?
HÜSEYİN BAYRAK NE DEMEK İSTEDİ?
AdanaHaber.Com genel yayın yönetmeni Hüseyin Bayrak ilginç bir köşe yazısına imza attı. Bayrak'ın ne demek istediği merak konusu oldu.
AdanaHaber.Com genel yayın yönetmeni Hüseyin Bayrak ilginç bir köşe yazısına imza attı. Bayrak'ın ne demek istediği merak konusu oldu.
AdanaHaber.Com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Bayrak son yazdığı yazıda Adana ile ile ilili çarpıcı iddialarda bulundu. Bayrak'ın geçtiğimiz günlerde tarihi büyüksaat önünde gerçekleştirilen REZALET FESTİVAL ile ilgili yaptığı değerlendirmede "bu topraklar aslına mı rucu ettiriliyor?" sorusu ile ne demek istediği anlaşılamadı.
İşte Bayrak'ın o yazısı:
Büyük Adana Fotoğrafı
1- TÜİK tarafından açıklanan göç istatistiğinde Adana bir zamanların göç şampiyonu Şanlıurfa’yı geride bırakarak en çok göç veren 6. vilayet oldu. Yıllardır Adana’da göç vermeye başlamasına rağmen Alman vakıfları tarafından sürekli olarak Adana’da göç ve sorunlar ve önlenmesi konusunda sempozyumlar düzenlenir. Göçten şikayet edilirdi bununda başında ailelerden Almanya Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık gelirdi. Oysa göç almayan bir ülkenin kentin çökeceğini başta Almanlar olmak üzere herkes bilir.
3- Tarsus’tan Samandağı’na kadar olan deniz sahil şeridini halka yani yerleşime kapatmak için yıllardır yol yapmayan yüzlerce kilometrelik sahili tosbağa, kuş, lagün vs zırvalarla halka kapatıp bakir bekletilen il Adana. Kültür ve Turizm Bakanı Adanalı olduğu halde 5 kuruşluk yatırım almayan Adana sahilleri.
Şimdilerde ise Mustafa Kemal Paşa Bulvarını çıkmaz bulvar yapmak pahasına müze haline getirilmiştir.
İkincisi ise Kozan (Sis) Ermeni toplumunun ileri gelenlerinden Krikor Mıcırıkyana ait Yaverin Konağının onarılması. Bu konak Ermeni toplumun kültürel mirasındandır ki önemini uzun boylu araştrıp öğrenebilirsiniz. Bu konakta ittihatçılar tarafından Krikor efendi öldürülüp el konulmuş bir yapı.
5- 2013 yılında yine ailelerden olan Ali Haydar Bozkurtisimli Adana'da okumuş bir vatandaş Adana’ya geliyor. Portakal çiçekleri ile ilgili anılarını romantik bir uslupla anlatıyor ve valilik ile belediye başkanlarının desteiğini alarak Portakal Çiçeği Festivali düzenliyor. Festival 2 ve 3. Yılında yerel yönetimler ve Ömer Çelik’in kültür bakanlığının desteği ile on binlere ulaşarak büyüyor.
6- Yine durup dururken uzun yıllardır Adana Kazancılar Çarşısı'nda içkili kebapçıların var olduğu ve vatandaşların da sürekli devam ettiği dar mekânlarda Rakı Festivali düzenleme işi ortaya çıkıyor. Ve bir anda toplum kutuplaştırılarak tartışma başlıyor.
Sadece soruyorum bu topraklar aslına mı rucu ettiriliyor?
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.