Suriyeli Fatma vahşice öldürüldü

Adana’da 4 çocuk annesi 35 yaşındaki Suriyeli Fatma Kasım, evinde boğazından, omuzlarından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Kocası tarafından 4 çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğü sanılan Suriyeli kadının evindeki kasada 112 bin lira para ve çok sayıda kredi kartı bulundu.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 40 yaşındaki Ahmet Brimond, eşi Fatma Kasım ve yaşları 5 ile 12 arasındaki 2’si kız 4 çocuğuyla İstanbul’a yerleşti. İstanbul’daki ağır yaşam koşulları nedeniyle 2 ay önce Adana’ya gelip Narlıca Mahallesi 56038 Sokakta kiralık bir ev tuttu.

POLİS KARDEŞ ABLASININ CESEDİNİ BULDU

Suriye’de polislik yapan ve ablası ve eniştesiyle birlikte Türkiye’ye sığınan Kasım Kasım, dün akşam saat 22.30’da ablası Fatma’yı ziyarete gitti. Kasım Kasım eve girdiğinde ablasını yatak odasında kanlar içinde buldu. Ev sahibi ve komşulardan yardım istedi. Ambulans çağrılıp polise haber verildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Suriyeli kadının ölmüş olduğunu belirledi.

KASADA 112 BİN LİRA BULUNDU

Evde yapılan aramada polisler kilitli bir kasa buldu. Olay yerine gelen Kerem Kartal isimli ev sahibi kasanın kendisine ait olduğunu söyledi. Anahtarla kasayı açtığında içinden 112 bin lira para ile çok sayıda başkalarına ait kredi kartı bulundu. Para ve kredi kartlarına el konuldu.

BOĞUŞMA YAŞANMIŞ

Öldürülen Fatma Kasım’ın cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Yapılan ön otopside genç kadının, boğaz, ense ve omuzlarından saat 17.00 ya da 18.00 gibi bıçaklanarak öldürülmüş olduğu anlaşıldı. Cinayet öncesi boğuşma yaşandığı ve Suriyeli kadının ellerinden bıçakla yaralandığı de tespit edildi.

KOCA 4 ÇOCUĞUYLA KAYIP

Cinayet Bürosu ekipleri, Suriyeli kadının eşi Ahmet Brimond tarafından 4 çocuğunun gözleri önünde öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Olaydan sonra çocuklarıyla birlikte kayıplara karışan Suriyeli Ahmet Brimond’un yakalanması için çalışma başlatıldı.

Adli Tıp Kurumu’nda ablasının öldürülmesiyle ilgili ifade veren Suriyeli polis Kasım Kasım, “Eve geldiğimde ablam kanlar içindeydi. Ablamı kim öldürdüğünü bilmiyorum. Katili kimse yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum” dedi.