Erdoğan: 'Gereğini Gerektiği Yerde Ben Yaparım'

Başbakan Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya gezisine katılan bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Erdoğan, Avrupa Muhafazakar ve Reformcu Partiler Birliği kurucu üyesi olduklarını söyledi.

"BEN AÇIKLANACAK HER ŞEYİ SÖYLEDİM"

Star'ın haberine göre; Erdoğan, "Üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına müsade edilemez. Anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır" sözleri ile alevlenen öğrenci evleri tartışmasına açıklık getirdi. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiklerini belirten Başbakan, "Ben açıklanacak her şeyi söyledim. Bu tür konuları bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler. Ailelerin şikayetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler." şeklinde konuştu.

"GEREĞİNİ GEREKTİĞİ YERDE BEN YAPARIM"

Başbakan Erdoğan, Arınç'ın sözleriyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Yurt dışı seyahatindeyiz. Ülkenin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, Myk'da Bakanlar Kurulu'nda görüşürüz." dedi.